Botanisch tekenen in klassieke Victoriaanse stijl

2 uur durende workshop

In deze workshop, die in samenwerking met de botanische tuin de Kruidhof en het Ijstijdenmuseum wordt gegeven, tekenen we de botanische tuin naar het leven. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.  

Eerst volgende workshops: voorjaar 2024

Reserveer alvast een plek en betaal online. Bij slecht weer zitten we binnen en tekenen we planten en bloemen naar het leven. 

Afgelopen workshops:
24 september:
13:00 - 15:00 uur
30 september:
13:00-15:00 uur
Schoolstraat 29B, 9285 NE Buitenpost
Arjen Berg

De tekenmaterialen die nodig zijn voor deze workshop zijn aanwezig bij de Kruidhof. Bij de workshop krijg je gratis koffie en thee, toegang tot het Ijstijdenmuseum en de botanische tuin. 

Bekijk wat je zoal kan leren

Wat ga je leren in deze workshop?

Tijdens deze workshop leer je de kunst van het observeren van de natuur en het vertalen ervan naar realistische tekeningen. Door te tekenen naar het leven door de ogen van een kunstenaar ontwikkel je waardevolle observatievaardigheden en ervaar je directe interactie met de natuur. Dit verdiept je begrip van de natuur en zorgt voor vaak blijvende herinneringen. Bovendien leer je jouw eigen artistieke interpretatie en impressie toe te voegen aan je tekeningen. Het resultaat zijn authentieke en levendige tekeningen.

Eerste half uur

Theorie en opwarmoefeningen

Flowers and leaves made from the imagination on toned paper

In het eerste half uur leg ik een aantal tekenprincipes uit, doen we een aantal opwarmoefeningen en vertel ik meer over de klassieke Victoriaanse stijl. 

Laatste anderhalf uur

Tekenen naar het leven

Tree drawing study from life made with a Bic Ultra fine ballpoint pen on toned paper

Ervaar hoe je de natuur kunt simplificeren en kan vertalen naar een realistische tekening. 

Ja, ik wil beter leren kijken door de ogen van een kunstenaar en botanisch leren tekenen!

Afgelopen workshops:

Datums

24 sept. 13:00 -15:00

30 sept. 13:00 -15:00

Arjen Berg geeft de workshop

Jarenlang is Arjen Berg al gaande met het meesteren van zijn tekenvaardigheden. Hij kijkt ernaar uit om samen met de workshopgroep de tekenvaardigheden te ontwikkelen. 

 

Arjen Bergsma

Arjen Berg

Botanisch tekenen

Mochten de workshops vol zijn, dan kun je aansluiten bij de volgende workshop die dezelfde dag of een paar dagen later wordt gehouden.